60 ученици се обучаваха с 3D писалки и VR очила в Библиотеката

Социални мрежи

Над 60 ученици от димитровградското СУ „Любен Каравелов“ участваха в обучения за работа с 3D писалки и демонстрации с очила за виртуална реалност и 3D принтер в Градска библиотека „Пеньо Пенев“. Образователните посещения се състояха в рамките на провеждащата се Дигитална седмица 2023 г., която продължава до 7 май.

Учениците проведоха часове по творчество с помощта на библиотекарите, в които създаваха свои 3D модели. Те научиха какво е виртуална реалност и как да използват безопасно новите дигитални технологии в тази сфера. Всички направиха първите си стъпки за работа с очила за виртуална реалност и се обучиха как да ги управляват и да реагират в такава среда. В края на гостуването си децата демонстрираха усвоените нови знания, като се впуснаха в забавна VR надпревара.

Европейската „ALL DIGITAL WEEK 2023“ е ежегодна кампания, насочена към повишаване на цифровата грамотност и използването на цифровите технологии. Тя подпомага изпълнението на дейности от Плана за цифрово образование 2021-2027 г. на Европейската комисия. Настоящата 2023 г. е обявена за Европейска година на уменията под мотото „Подобрете дигиталните си умения“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.