Сърдечно благодарим на екипа на SciFi.BG (https://www.facebook.com/scifi.bg), които решиха да зарадват нашите читатели с голямо дарение на близо 100 интересни книги от жанровете фентъзи и фантастика. Заглавията съвсем скоро ще бъдат на разположение в Заемната на Библиотеката.

Уважаеми потребители,
във връзка със заповедта на Министъра на здравеопазването РД-01-117 от 08.03.2020 г. за преустановяване на всички масови мероприятия и избягването стълпотворение на хора, с оглед опазване на здравето на читателите и служителите на Библиотеката, и съобразено с последните препоръки от Министерството на културата, отдел „Читалня за възрастни”, Читалня „Изкуство“ и Читалнята в Детски отдел ще преустановят работа с читатели. По този начин ще бъде максимално намален риска от продължителния престой на много хора в затворено помещение.
Отдел „Заемна за възрастни” и Заемната в Детски отдел ще продължат да обслужват читатели, като по възможност ще бъде избягвано струпването на читатели пред гишетата за обработка на книги.
Молбата ни към всички посетители на Библиотеката е да спазват посоченото като безопасно разстояние от 1,5 м. помежду си.

Заповедта е публикувана на интернет страниците на Министерството на здравеопазването и Министерството на културата и е достъпна за всеки, който желае да се запознае със съдържанието й.
Прилагаме и линк към нея:

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/08/zapoved__rd-01-117_ot_08_03_2020.pdf

и

http://mc.government.bg/newsn.php?n=7129&i=1&fbclid=IwAR1KUeDukrS13bObntrg9FPN1lRtruORQ85HOm_bB8LIIjz4pX1mbMKJmtg

Уважаеми потребители, 

уведомяваме Ви, че във връзка със Заповед № РД-06-276 / 09.03.2020 г. на Кмета на Община Димитровград, Градска библиотека „Пеньо Пенев“ отменя всички предвидени културни мероприятия до второ нареждане.

Извиняваме се за причиненото неудобство!

Честит 8 март!

Градска библиотека „Пеньо Пенев“ честити празника на всички дами, с пожелания за здраве, щастие и вдъхновение! Можете да разгледате нашата специална витрина под надслов „Жената – светлината на живота!“, разположена в Заемната на Библиотеката.

Снежана Янева

По случай Международния ден на жената, обществеността на Димитровград отдава почит на една забележителна жена, изключително скромен, честен и етичен човек, ръководител на библиотечното дело от световна класа – СНЕЖАНА ЯНЕВА, родена на 8 март 1952 година в Димитровград. Повече от 30 години тя посвети напълно безвъзмездно на библиотеките в България високата си ерудиция, професионализъм и култура.
Нека името и делото на Снежана Янева живеят вечно в историята на родния и град!
Можете да разгледате витрината, посветена на живота и делото и в Читалнята на Библиотеката.