Щастливи сме, че тийнейджърите вдъхнаха живот на нашето творческо пространство! Желаещите да вземат участие в подготовката на благотворителния Коледен базар по проекта творят ежедневно.

Щастливи сме, че тийнейджърите вдъхнаха живот на нашето творческо пространство! Желаещите да вземат участие в подготовката на благотворителния Коледен базар по проекта творят ежедневно.

Публикувахте от Библиотека за тийнейджъри в Понеделник, 17 декември 2018 г.

На гости в Библиотеката

Петокласниците на г-жа Тодорова от ОУ „Васил Левски“ ни гостуваха, за да обменим идеи за изработката на коледна украса и сувенири. Използвахме материали за рециклиране: консервни кутии, хартии, полиетилен, стиропор…Снимахме се до елхата от книги и разбира се, си подарихме книги.

 

Тийн зона и кът за самообучение създава димитровградската библиотека „Пеньо Пенев”

Източник: http://dgnews.eu/news/

Тийн зона и кът за самообучение създава димитровградската библиотека „Пеньо Пенев”

Градска библиотека „Пеньо Пенев“ спечели общинско финансиране за проекта си „Библиотека за тийнейджъри“ по програма „Димитровград на младите“ на Община Димитровград.

По проекта са предвидени обособяване на „Тийн зона“ с кът за самообучение и абонамент за сайта „Уча.се“, както и оборудване на „Мейкър спейс“ – място за творчество и себеизразяване чрез приложни изкуства.

В рамките на проекта ще се реализира и благотворителен коледен базар „Коледно вълшебство“ с изработени от тийнейджърите празнични картички и декорации, закупена ще бъде и нова тийн литература и др.

Подробности за проекта и проследяване на неговото протичане ще можете да следи на сайта на Библиотеката, както и на специално създадената едноименна страница на проекта във Фейсбук.

Припомняме, че от миналата година ръководството на димитровградската библиотека стартира кампания за привличане на повече млади хора и разширяване на възможностите на библиотеката към различни инициатива. Създаден бе тийн съвет по идея на ученици, който проведе поредица интересни и забавни прояви за младежи.

За активната си дейност и иновативност Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – Димитровград бе обявена за „Библиотека на годината“ за 2017 година.

 

Библиотека за тийнейджъри правят по проекта „Димитровград на младите“

 

Градска библиотека „Пеньо Пенев“ спечели и ще реализира проект „Библиотека за тийнейджъри“ с финансовата подкрепа на Община Димитровград по Програма „Димитровград на младите“.

По проекта са предвидени обособяване на „Тийн зона“ с кът за самообучение и абонамент за сайта „Уча.се“, обособяване и оборудване на „Мейкърспейс“ – място за творчество и себеизразяване чрез приложни изкуства, както и реализирането на Благотворителен коледен базар „Коледно вълшебство“ с изработени от тийнейджърите празнични картички и декорации, закупуване на нова тийн литература и др.

Подробности за проекта и проследяване на неговото протичане ще можете да следите на сайта на Библиотеката, както и на специално създадената едноименна страница на проекта във Фейсбук.

Припомняме, че Община Димитровград определи общ бюджет на програмата за 2018г. в размер на 10 000 лв., като финансирането на един проект не може да надхвърля 1 500лв.

Автор на общинската програма „Димитровград за младите“ е шефът на комисията по образование към местния парламент Тодор Тодоров. Идеята й е да финансират малки младежки проекти, като по този начин ще бъдат стимулирани младите димитровградчани от 16 до 35 години.

Кандидатстващата организация осигурява съфинансиране не по-малко от 10% от общата стойност на проекта, а право на участие в разработването на проекти ще имат училища, детски и младежки центрове и организации, Градска библиотека „П. Пенев“, младежки неправителствени организации (МНПО), регистрирани в България като юридически лица с нестопанска цел.

Мейкърспейс

Днес закупихме материалите и обособихме „мейкърспейс“ – място за творчество и себеизразяване чрез приложни изкуства. Наблегнали сме на необходимите помощни средства предимно за работа с хартия – за изработване на картички, пана и декоративни украси (различни видове пънчове, инструменти за сгъване, рязане, биговане и релеф, комплекти за квилинг, шаблони, ножици с украсителен ръб и др.). Добре дошли са всички, които искат да творят!

„Библиотека за тийнейджъри“

Проектът „Библиотека за тийнейджъри“ стартира на 3 декември с работна среща на екипа, на която бяха дискутирани поставените цели и как ще ги постигнем. Бяха разпределени конкретните задачи. Обсъдихме възможните рискове и пътищата за преодоляването им и приехме технически план за изпълнение на дейностите.

Библиотека за тийнейджъри

Имаме удоволствието да съобщим, че Градска библиотека „Пеньо Пенев“ спечели и ще реализира проект „Библиотека за тийнейджъри“ с финансовата подкрепа на Община Димитровград по Програма „Димитровград на младите“.

По проекта са предвидени обособяване на „Тийн зона“ с кът за самообучение и абонамент за сайта „Уча.се“, обособяване и оборудване на „Мейкърспейс“ – място за творчество и себеизразяване чрез приложни изкуства, както и реализирането на Благотворителен коледен базар „Коледно вълшебство“ с изработени от тийнейджърите празнични картички и декорации, закупуване на тийн литература и др.

Подробности за проекта и проследяване на неговото протичане ще можете да следите тук, на сайта на Библиотеката, както и на специално създадената едноименна страница на проекта във Фейсбук.