Тийн зона и кът за самообучение създава димитровградската библиотека „Пеньо Пенев”

Социални мрежи

Източник: http://dgnews.eu/news/

Тийн зона и кът за самообучение създава димитровградската библиотека „Пеньо Пенев”

Градска библиотека „Пеньо Пенев“ спечели общинско финансиране за проекта си „Библиотека за тийнейджъри“ по програма „Димитровград на младите“ на Община Димитровград.

По проекта са предвидени обособяване на „Тийн зона“ с кът за самообучение и абонамент за сайта „Уча.се“, както и оборудване на „Мейкър спейс“ – място за творчество и себеизразяване чрез приложни изкуства.

В рамките на проекта ще се реализира и благотворителен коледен базар „Коледно вълшебство“ с изработени от тийнейджърите празнични картички и декорации, закупена ще бъде и нова тийн литература и др.

Подробности за проекта и проследяване на неговото протичане ще можете да следи на сайта на Библиотеката, както и на специално създадената едноименна страница на проекта във Фейсбук.

Припомняме, че от миналата година ръководството на димитровградската библиотека стартира кампания за привличане на повече млади хора и разширяване на възможностите на библиотеката към различни инициатива. Създаден бе тийн съвет по идея на ученици, който проведе поредица интересни и забавни прояви за младежи.

За активната си дейност и иновативност Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – Димитровград бе обявена за „Библиотека на годината“ за 2017 година.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.