Филм по Агата Кристи гледаха тийнейджъри в библиотеката

Източник:  http://dgnews.eu/
Филм по Агата Кристи гледаха тийнейджъри в библиотеката
 

Филмът „Убийство в Ориент експрес”, базиран на световноизвестния бестселър на Агата Кристи, гледаха младежи в димитровградската библиотека „Пеньо Пенев”. Следобедната прожекция бе първата филмирана литературна творба от лятното кино, организирано от Тийнейджърския съвет към просветната институция.

Младежите гледаха най-новото филмово заглавие от 2017 г., създадено от режисьора Кенет Брана по криминалния роман за луксозния и мистериозен влак „Ориент Експрес“. Сюжетът разказва за едно пътешествие из Европа, което се превръща във вълнуваща мистерия, в която всеки един от тринайсетимата пътници е заподозрян. В главните раоли на продукцията бяха Мишел Пфайфър, Джони Деп, Джош Гад, Джуди Денч, Уилям Дефо и др.

На 31 юли от 17 часа в библиотеката, тийнейджърите канят свои връстници да се включат в техния литературен клуб, в който да споделят свои цитати от литературни произведения или любима книга и автор.

Лятно кино за тийнейджъри в библиотеката днес

Източник: http://www.dgnews.eu/
Лятно кино за тийнейджъри в библиотеката днес
 

С лятно кино продължава днес програмата на Тийнейджърския съвет към Градска библиотека „Петьо Пенев“ в Димитровград. От 16 часа в голямата читалня започва прожекция на филм, създаден по книга за тийнейджъри от града. Филмите децата си избираха сами чрез гласуване във фейсбук страницата на съвета Dimitrovgrad`s innovators. Това е втората лятна проява на съвета, създаден от ученици.
Следващата инициатива за тийнейджъри ще се състои на 31 юли. От 17 часа в библиотеката ще се проведе литературен клуб, в който децата ще споделят свои цитати от литературни произведения или любима книга и автор.

Разхлаждаща водна битка в центъра си устроиха малки и големи

 

Вчера,  в двора на градската библиотека се проведе изключително забавно водно парти.

Организаторите от тийнейджърския съвет към библиотеката бяха създали перфектни условия за малки и големи, които искаха да се забавляват с водните битки и да се разхладят в летния ден.

Сред  много емоции, глъч и добро настроение участниците си устроиха истинско „сражение“ с водни пистолети, пушки и водни бомби.

В края на събитието всички бяха мокри, много щастливи и малко изморени. Обещаха си да има и следваща водна „битка“.

Организаторите от тийнейджърския съвет към библиотеката –  Ивета Георгиева, Ирина Митева, Калина Кръстева, Деница Мандалова и Стояна Тошева са подготвили разнообразна програма до края на лятото. За следващия вторник, 24 юли от 16 часа, ще има лятно кино в читалнята на библиотеката, като след гласуване в социалните мрежи ще се избере филм, който е създаден на базата на литературна творба.

Младежи с атрактивна водна битка в димитровградската библиотека

Източник: http://haskovo.info/

Водна битка

Атрактивна водна битка организираха тази вечер от тийнейджърския съвет при димитровградската библиотека “Пеньо Пенев”.

Дворът на библиотеката се превърна в арена на битката, като мокрите деца и младежи зареждаха водните си пистолети и други оръжия директно от фонтана там. Организаторите бяха подготвили и около 300 балона, пълни с вода, които се изчерпиха още в първите минути на битката, в която се включиха и гости от Любимец и Стара Загора.

Водна битка

Това е единственият в България тийнейджърски съвет към библиотека. Той е сформиран по идея на неговия председател Ивета Георгиева. Целта е съветът да е връзка между младежите и библиотеката. В Съвета членуват още Ирина Митева, Калина Кръстева, Деница Мандалова и Стояна Тошева.

Момичетата са подготвили цяла програма до края на август, като всеки вторник ще има интересно събитие. За 24 юли от 16 часа е предвидено лятно кино в читалнята, като филмът ще е по книга. Как точно да протичат събитията може да се обсъжда във фейсбук страницата на тийнейджърския съвет.

Водна битка се вихри в лятната читалня на библиотеката

Източник: http://dgnews.eu/
Водна битка се вихри в лятната читалня на библиотеката

Жестока водна битка се вихри в лятната читалня на библиотека „Пеньо Пенев” в Димитровград. Десетки деца се включиха в първата проява от лятната програма на Тийнейджърския съвет, сформиран наскоро към книжовното средище. Повечето от малчуганите бяха дошли с лично въоръжение – водни пистолети и помпи. Отделно организаторите раздадоха близо 300 балона пълни с вода, които бяха разграбени от малки и големи.

За секунди лятната читалня се превърна в истинска мокра арена, след като водни бомби полетяха навсякъде. Част от малчуганите зареждаха пистолети директно от фонтана, което даде възможност за бърза ответна реакция. Много смях и приятни емоции предизвика инициативата, в която се включиха и гости от Любимец и Стара Загора.

Участниците бяха посрещнати от момичетата сформирали Тийнейджърския съвет – Ивета Георгиева, Ирина Митева, Деница Мандалова, Калина Кръстева и Стояна Тошева. В приветствието си те приканиха младежите да се включат и в другите им прояви, целта на които е да покажат, че библиотеката може да е забавно място за младите хора. Битката бе наблюдавана лично от директорът на библиотеката Петко Каневски, който тематично се бе сложил моряшка шапка.

Лятна програм на тийнсъвета включва 7 прояви, които ще се провеждат всеки вторник през юли и август. На 24 юли от 16 часа предстои лятно кино в читалнята. Филмите децата си избират сами чрез гласуване във фейсбук страницата на съвета Dimitrovgrad`s innovators. Любопитното е, че кинопродукцията трябва да е създадена на основа на книга.

Водна битка организират тийнейджъри в Димитровград

Източник: http://www.dimitrovgrad.bgvesti.net/

 Водна битка организират тийнейджъри в Димитровград

Битка, но не каква да е, а водна.

В разгара на лятото Димитровград става арена на водни сблъсъци с основна цел да се преборим с топлото време, да се забавляваме  и да „удавим скуката“. С това послание организаторите от Тийнейджърския съвет към Градската библиотека организират водна битка.

Денят е 17 юли, вторник, когато парка до Градска библиотека „Пеньо Пенев“ ще се превърне в поле на водно сражение.

Забавлението ще започне от 18:00ч., а организаторите – младежите от Тийн съвета „Innovators“ канят всички желаещи  да носят водни пистолети, балони и т.н. Нека да удавим скуката.

Всички се забавляват в Детския отдел всеки четвъртък от 16:00 часа!

Всички се забавляват в Детския отдел всеки четвъртък от 16:00 часа!

Публикувахте от Градска библиотека "Пеньо Пенев" – Димитровград в Четвъртък, 12 юли 2018 г.

Роботчетата Финч са щастливи, защото намериха много нови приятели. Ако искаш да се включиш в групата и ти, заповядай всеки четвъртък от 15:00 часа в Читалнята на Библиотеката!

 

Тийнейджъри организират водна битка в библиотеката

Източник:  http://dgnews.eu/
Тийнейджъри организират водна битка в библиотеката
Поредица инициативи до края на лятото подготвя Тийнейджърския съвет към Градска библиотека „Пеньо Пенев” в Димитровград. Първата от тях е водна битка в лятната градина на библиотеката, която ще се проведе на 17 юли от 18 часа, съобщиха днес ученичките Ирина Митева, Деница Мандалова, Стояна Тошева и Калина Кръстева. Представителките на съвета днес работиха по подготовката на бъдещите прояви от лятната си програма. Те споделиха че тук се чувстват прекрасно и призоваха повече млади хора да се включат към съвета.

Днес момичетата изработваха първия плакат и лого на младежкото обединение, което засега е единствено по рода си. То е различен формат от познатите летни занимания за деца, които традиционно провежда библиотеката в града. Съветът привлича по-големи ученици, които обичат книгите и писаното слово, като целта да се организират различни извънкласни дейности любими за тяхната възраст.

Припомняме, че създаването на Тийнейджърския съвет към димитровградската библиотека стана факт през март тази година. Инициатор за създаването му бе ученичката Ивета Георгиева, която спечели конкурса за есе, организиран от книжовното средище на тема „Моята библиотека на бъдещето”. Младата димитровградчанка продължава да е основен двигател в работата на съвета, от който днес отсъстваше поради други ангажименти.

Лятната програма на тийнейджърите включва още лятно кино на 27 юли от 16 часа. Прожекцията ще е на филм, който е създаден на базата на издадена литературна творба. Момичетата ще предложат няколко филма от които техните връстници ще могат да избират чрез гласуване в социалните мрежи Facebook, Instagram и др. Страницата на съвета е Dimitrovgrad`s innovators.

Литературен клуб, Вечер на талантите, Клуб по писане, Арт ателие са други интересни прояви през юли и август.