Изключително сме щастливи да обявим, че Градска библиотека „Пеньо Пенев“ спечели за втори път тази година проект за обновяване на фонда си с нови книги, на стойност 10366,00 лв. Проектът се финансира от Министерство на културата по Програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“ и благодарение на него, нашите читатели ще се радват на повече от 360 нови заглавия през идната година!
Книгите, закупени с финансирането на първия проект са вече на разположение на читателите.

Сред уют, веселие и коледно настроение премина снощното „Езиково кафене“. Наши гости бяха председателят на Общински съвет – Димитровград, г-жа Гергана Кръстева и нейни колеги общински съветници.

 

Езиково кафене в библиотеката и на 17 декември

Източник: http://www.dgnews.eu/
Езиково кафене в библиотеката и на 17 декември
 

Поради големия интерес към „Езиковото кафене”, което димитровградската библиотека „Пеньо Пенев”, ще има и коледно издание. Желаещите да упражняват и подобряват говоримо английски език в свободен разговор, ще могат да го направят утре, 17 декември от 17:30 часа.

Инициативата по финландски модел стартира миналата седмица. В нея се включиха димитровградчани от различни възрасти и професии. В типична английска атмосфера на чай, кафе и сладки, участниците водеха разговори на английски по приятни и забавни теми. За правилното изразяване на езика им помагаше 22-годишната Сара Фюзар, която е преподавател в Профилираната езикова гимназия „Д-р Ив. Богоров”по програма „Фулбрайт”.