Градска библиотека „Пеньо Пенев“ с нов директор

След спечелен конкурс, с нов директор вече е Градска библиотека „Пеньо Пенев” – Димитровград. Валентина Терзиева е висококвалифициран специалист в библиотечното дело. Тя изпълняваше временно длъжността директор на библиотеката, след пенсионирането на доскорошния Петко Каневски.
Валентина Терзиева е магистър по „Библиотечно-информационни науки и културна политика”“ в СУ „Св.Климент Охридски” във Философския факултет, катедра „Библиотечно-информационни науки”“, и настоящ докторант в УниБИТ.
Тя е и професионален бакалавър по „Книгоразпространение” и бакалавър по „Библиотечно-информационни дейности”. Работи в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – Димитровград от 14 години, завеждащ звено „Читалня за точни, приложни и хуманитарни науки“. В периода 2017-2020 г. е главен библиотекар.
Проявява интерес в областта на маркетинга и библиотечния мениджмънт, връзките с обществеността. Автор е на книгата „Очи към света – хроника на едно шестдесетилетие“, посветена на историята на библиотеката, нейната роля и значение за града. Владее английски език.

Занимателната ваканция в библиотеката се радва на голям интерес

Организираната през лятото „Занимателна ваканция” от Градска библиотека „Пеньо Пенев” в Димитровград се радва на голям интерес сред децата от първи и втори клас. Още от първия ден на инициативата насърчаваща грамотността – 14 юни 2021 г., Библиотеката регистрира висок интерес. Към днешна дата отчитаме 458 посещения на деца от общината и гостуващи в Димитровград за ваканцията.

Занимателното учение сред малките ни читатели се провежда всеки делничен ден от библиотекарите в лятната читалня. Занятията „В света на думите”, „Занимателна математика”, „English is fun”, „Приключения с Финч и Бий” и „Art attack”, предлага на децата нови и полезни знания, забавни приключения и възможност за създаване на нови приятелства с книгите и помежду им. С най-голям интерес са заниманията с малките роботчета и творческата ни работилница, в която децата създаваха разделители за книги, торбички с билки, въдици с рибки, плашило за птици и др. Инициативата продължава до 31 август.

Курс по немски език за начинаещи деца организира Библиотеката

Курс по немски език за начинаещи деца със завършен 3 и 4 клас, организира Градска библиотека „Пеньо Пенев” от 2 август до 2 септември. Часовете ще се провеждат всеки понеделник и сряда от 9:30 ч. до 10:15 ч.

Курсът е безплатен. Необходимо условие е децата да се регистрират в Детски отдел като читатели на библиотеката.

Желаещите трябва да се запишат предварително, тъй като местата са ограничени.

За справки:

Димитровград, ул. „Св. Климент Охридски“ №7, телефон: 0391/ 6 69 56 или e-mail: libdg@mail.bg .

Срок за записване до 30 юли, включително.

Книги, номинирани за националната награда „Бисерче вълшебно”, Ви очакват в Детския ни отдел. Наградата е посветена на съвременните детски книги, които са били отличени чрез гласуване от децата.

Нови книжки очакват в Детския ни отдел най-младите читатели.

Най-новата българска художествена литература ще намерите при нас. Заповядайте!