Нашите пчелички-роботчета зарадваха децата в село Крепост, благодарение на любезните ни домакини от Народно читалище „СЕЛСКА ПРОБУДА -1927“.

 

Още в първите няколко дни след пускането на обявата за Курс по английски език, местата в групата за напреднали бяха запълнени. Нашите курсисти с нетърпение очакват понеделниците, за да научат повече и повече. Благодарни сме на прекрасната преподавателка Сара Хюзар, която прие да бъде обучител и да ни заведе до следващото ниво.

 

При пълна зала и с голям ентусиазъм протича курса по английски език за начинаещи, с преподавател – г-жа Тянка Кръстева.

С удоволствие посрещнахме като наши гости ученици от 5 клас на училище „П. К. Яворов“ – кв. „Изгрев“, с ръководител Тонка Колева. Децата разгледаха богатствата на Детския отдел и разбраха как могат да се регистрират като читатели на Библиотеката. Разделихме се като приятели, с обещание за нови срещи!

Благодарим на прекрасния екип на ДГ „Приказка“, които ни поканиха да вземем участие в седмицата под надслов „Моя страна, моя България“ с представяне на детска литература от български автори. „Любими български детски писатели“ беше темата на днешния ден, в който децата от всичките четири групи се докоснаха до вълшебната съкровищница на приказния свят. Говорихме си и за добротата и оставихме за спомен послания за доброто и книжка по темата, създадена от деца за деца.
До нови срещи, скъпи приятели!

Първи ноември – свят ден на Духа български! Екипът на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ и приятели се наслади на творческа среща с Будител №1 на Димитровград – воеводата Петър Шарков, който дари на всички по един божествен буркан с мед! Да пребъде празника на Духа!