И нашата скъпа гостенка от Финландия г-жа Мариане Линдблад, директор на библиотеката в Порнайнен-Хелзинки, поздравява г-н Иво Димов за изборната победа!

Памет

Във фоайето на Библиотеката е разположена витрина в памет на Любомир Левчев, носител на Националната литературна награда „Пеньо Пенев“.

Уважаеми читатели, поради непредвидени обстоятелства курсът по английски език се отлага за по-късна дата, за която ще Ви информираме своевременно.

Европейска седмица на програмирането 5-20 октомври 2019 година – гостуваха ни ученици от ПМГ „Иван Вазов“ и деца от детските градини, които с нетърпение разучаваха възможностите за взаимодействие с Пчеличките Bee-Bot и роботчетата Финч!

Заповядайте на среща с авторката Тонка Василева и представянето на книгата и на 10 октомври (четвъртък) от 17:30 часа в Читалнята на Библиотеката!

Памет за Велчо Милев

Градска библиотека „Пеньо Пенев“ продължава традицията да възкресява творчеството на автори, живели и творили в Димитровград. Представяме ви романиста Велчо Милев. Неговите произведения и отзиви за тях ще откриете на специална витрина в Заемната на Библиотеката.