Здравето на новороденото

На 30 март от 10:00 часа ще се проведе поредната среща от „Училище за родители“, организирано със съдействието на списание „9 месеца“.

Снимка на Списание "9 месеца".

Отглеждането на бебе е предизвикателство, което всеки ден поражда безброй въпроси. Всяка майка иска най-доброто за своето мъниче и вероятно иска да знае начините, по които най-ефективно да се грижи за него. На предстоящата среща на 30 март ще имате възможност да зададете своите въпроси относно здравето на новороденото.
Д-р Йорданка Богданова ще отговори с удоволствие на тях и ще ви даде много полезни съвети. Не пропускайте да се присъедините, обещаваме да бъде интересно.

Библиотеката в Димитровград обособи своя зона за тийнейджъри

Източник: http://dgnews.eu
Библиотеката в Димитровград обособи своя зона за тийнейджъри
 

Тийн зона си има вече димитровградската библиотека „Пеньо Пенев”. Създаването й е част от успешно приключилия проект, финансиран по общинската програма „Димитровград на младите“, съобщиха от книжовното средище.

Създаденото място, което е именувано тийн зона или „мейкър спейс”, вече се радва на посещенията на димитровградските ученици. Зоната е обособена в голямата зала на библиотеката, оборудвана е с мека мебел и аранжирана с красиви падащи декорации. В нея младите хора ще могат пълноценно и интересно да прекарват свободното си време, да общуват и дори да си помагат в уроците, чрез достъпния компютър и инсталирания на него образователен сайт „Уча.се”.  Отделно за младите хора е напълно достъпна и зала „Изкуство”, където тийнейджърите могат да осъществяват своите творчески проекти.

В рамките на проекта по програма „Димитровград на младите”, бе осъществена и благотворителна инициатива по идея на тийн съвета, който бе създаден в библиотеката през миналата година. През декември 2018 г. учениците проведоха благотворителна кампания „Коледно вълшебство”, в която се събраха 100 лв. и преведоха по дарителска сметка  за лечението на Ади от Хасково. Сумата бе набрана от продажби на картички, коледни украшения и сувенири, които младите хора изработиха в открития по проекта „мейкър спейс”.

Градска библиотека „Пеньо Пенев“ продължава традицията да възкресява творчеството на автори, живели и творили в Димитровград.

Представяме ви Прокоп Прокопов, изтъкнат писател-сатирик.

В Читалнята на Библиотеката е подредена витрина по случай 75 години от рождението му.