Библиотеката в Димитровград обособи своя зона за тийнейджъри

Социални мрежи
Източник: http://dgnews.eu
Библиотеката в Димитровград обособи своя зона за тийнейджъри
 

Тийн зона си има вече димитровградската библиотека „Пеньо Пенев”. Създаването й е част от успешно приключилия проект, финансиран по общинската програма „Димитровград на младите“, съобщиха от книжовното средище.

Създаденото място, което е именувано тийн зона или „мейкър спейс”, вече се радва на посещенията на димитровградските ученици. Зоната е обособена в голямата зала на библиотеката, оборудвана е с мека мебел и аранжирана с красиви падащи декорации. В нея младите хора ще могат пълноценно и интересно да прекарват свободното си време, да общуват и дори да си помагат в уроците, чрез достъпния компютър и инсталирания на него образователен сайт „Уча.се”.  Отделно за младите хора е напълно достъпна и зала „Изкуство”, където тийнейджърите могат да осъществяват своите творчески проекти.

В рамките на проекта по програма „Димитровград на младите”, бе осъществена и благотворителна инициатива по идея на тийн съвета, който бе създаден в библиотеката през миналата година. През декември 2018 г. учениците проведоха благотворителна кампания „Коледно вълшебство”, в която се събраха 100 лв. и преведоха по дарителска сметка  за лечението на Ади от Хасково. Сумата бе набрана от продажби на картички, коледни украшения и сувенири, които младите хора изработиха в открития по проекта „мейкър спейс”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.