Библиотеката Ви отправя ново книжно предизвикателство през 2022 година

Скъпи приятели на Градска библиотека „Пеньо Пенев” – Димитровград,

днес стартираме ново „Книжно предизвикателство” до края на 2022 г. След успешната ни инициатива миналата година, през настоящата Ви каним да прочетете най-малко 25 книги, по подбрани от нас критерии.

Участвайки в новата ни инициатива, ще се впуснете в приятни изживявания из живота на известни артисти, ще се докоснете до детското и хумористичното, ще научите за интересни дестинации и гастрономически наслади, ще се потопите в исторически и класически сюжети, ще преживеете лирични мигове и др.

Първите десет читателя, справили се най-бързо, ще получат награди.

Повече информация, както и списък с условията на предизвикателството, ще можете да получите в отдел „Заемане за дома“ в Библиотеката.

Приятно четене!

Скъпи приятели,

още с настъпването на новата 2022 година бързаме да ви зарадваме с нови книги. Общо 357 заглавия на художествена, справочна, научна и детска литература вече сe обработват и поетапно ще бъдат представени на вашето внимание от Градска библиотека „Пеньо Пенев”.

Обогатяването и обновяването на нашия фонд стана възможно благодарение на поредния спечелен проект по Програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“ на стойност 4 800 лв. При подбора на новите книги от различни издателства, сме се стремили да отговорим и удовлетворим всички читателски търсения и интереси.

Надеждата прелива!

Много поздрави и благопожелания за Рождество Христово и новата 2022 година, засипаха Градска библиотека „Пеньо Пенев“. Нашето табло „Послания за надежда“ вече е изпъстрено с много позитивизъм, топлина и сърдечност от благопожеланията на димитровградчани. Те се включиха в пилотната ни инициатива – да вдъхнат надежда и доброта със свое позитивно послание, лични мисли и пожелания за новата година.

„За празника да има топлина, в душата ни да грейне светилна, да има обещание за щастие и Бог да се роди в сърцата ни!“

„Усмихвайте се по-често, бъдете щедри в живота и нека същата благодат ви се връща!“

„Нека има мир по света! Любов, топлота и доброта в душите ни!“

„Скъпи читателю, със силата на словото внасям надежда и вяра в душите Ви!“

Това са само една част от получените пожелания, които ние ще споделим и предадем нататък чрез ръчно изработени разделители за книги, и които ще ни зареждат с надежда, топлина и позитивизъм през цялата 2022 година.

Победители в конкурса „Най-добре попълнен Читателски дневник 2021“

Скъпи приятели,

победителите в нашия конкурс „Най-добре попълнен Читателски дневник 2021“ вече получиха своите награди. Каним всички участници в конкурса да заповядат в Библиотеката да си получат своите грамоти и чудесните дневници, които ни представиха тази година.

Очакваме Ви!

Коледен благотворителен базар в библиотеката

С коледно настроение и много позитивни емоции бе открит Коледния благотворителен базар на сурвачки в помощ на малката Радост Дукова от Димитровград. Коледният празник, вдъхновен от добротворчеството в духа на Рождество Христово, събра десетки димитровградчани в лятната градина на библиотеката снощи. Каузата да сбъднем мечтата на момиченцето да проходи, обедини местната общност и организаторите от четирите културни институции – Градска библиотека „Пеньо Пенев“, Исторически музей, ОП „Детски и младежки център“ и ОДТ „Апостол Карамитев“. Събитието уважи и кметът на община Димитровград г-н Иво Димов, който поздрави присъстващите за тяхната съпричастност в благородното начинание, и отправи пожелания за пълноценни и топли коледно-новогодишни празници. Кметът връчи и първите награди на победителите в конкурса за изработка на сурвачки, в който тази година се включиха димитровградски семейства.

Видео от събитието може да гледате в YouTube канала ни.

Скъпи приятели,

Останаха броени часове до началото на Коледния благотворителен базар на сурвачки в помощ на малката Радост от Димитровград.

Заповядайте точно в 17:00 часа в Лятната градина на библиотеката, където ще ви очакват красиви и уникални сурвачки, изработени ръчно от димитровградски деца и семейства.

В момента тече и трескава подготовка за Коледния празник с много музика и красота, който Градска библиотека „Пеньо Пенев“, Исторически музей, ОП „Детски и младежки център“ и ОДТ „Апостол Карамитев“, Ви подаряват.

Очакваме Ви! Не пропускайте!

Заповядайте на Коледен благотворителен базар

Четирите културни институции – Градска библиотека „Пеньо Пенев“, Исторически музей, ОП „Детски и младежки център“ и ОДТ „Апостол Карамитев“ подаряват на димитровградската общност Коледен празник с много музика и красота.

Вярваме, че смисъла на Рождествените празници е добротворчеството, затова даваме възможност на всеки димитровградчанин да участва в Коледния благотворителен базар в помощ на малката Радост като закупи сурвачка и и помогне да сбъдне мечтата си да проходи.

Очакваме всички на 20 декември /понеделник/ от 17:00 часа в Лятната градина на Библиотеката с топли дрехи и добро настроение.

Базарът ще продължи до 23 декември.

Градска библиотека „Пеньо Пенев” с нова инициатива – „Послания за надежда”

„Послания за надежда“ е нова инициатива, която Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – Димитровград стартира в духа на Рождество Христово и Коледа. Каним всеки да отправи свое позитивно послание или да вдъхне доброта чрез лични мисли и пожелания за предстоящата 2022 година.

Очакваме вашите „Послания за надежда“ до настъпване на най-светлите празници, които ще подредим на специално табло, за да бъдат споделени с общността чрез библиотеката в навечерието на коледно-новогодишните празници.

Посланията за надежда ще имат шанс да достигнат и до всички читатели на Библиотеката, като станат част отръчно изработени разделители за книги, и зареждат с надежда, топлина и позитивизъм през цялата 2022 година. Те ще бъдат публикувани чрез нашите комуникационни канали, за да стоплят сърцата на повече хора, вдъхвайки им вяра и оптимизъм в бъдещето.  

Пожеланията може да напишете собственоръчно на специалното табло на входа на Библиотеката. Ако пък не планирате посещение на място, може да ни ги изпратите по електронна поща, като съобщение чрез страницата ни във Фейсбук – Градска библиотека „Пеньо Пенев” – Димитровград или на телефон 0391 66 956.

Нека вярата, надеждата и любовта ни съпътства неотменно през цялата 2022 година!