Важно е кожата ни да бъде здрава, защото тя осигурява правилното и безпроблемно функциониране на останалите ни органи. Ето защо грижите към нея трябва да бъдат нежни и деликатни. Ако искате да разберете повече относно кожните прояви в ранна детска възраст, заповядайте на нашата среща на 28 септември в Градска библиотека „Пеньо Пенев”, Димитровград.
Д-р Йорданка Богданова, педиатър, ще бъде с нас, за да ви даде съвети по темата. Очаква ви полезна информация и интересни награди, не пропускайте да се присъедините.

Градска библиотека „Пеньо Пенев“ продължава своята традиция да печели проекти, свързани с повишаване на качеството на работа в различни сфери. Щастливи сме да обявим одобрения за финансиране от Министерство на културата проект по Програма “Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност – 2019 г.“ на стойност 10 000 лв. Радваме се, че заедно с него и с придобитите от началото на годината книги чрез покупки и дарения,можем да се похвалим, че фонда ни ще се обогати с библиотечни материали на стойност 15 000 лв. По проект към Фондация „Глобални библиотеки – България“ ще закупим мултимедиен проектор на стойност 1400 лева. По друг проект към Фондацията придобихме 6 пчели-роботи и винилови подложки за работа с тях на стойност близо 1000 лева. Предстои ни реализиране и на спечелен проект към Министерство на културата на стойност 1600 лева за провеждане на Литературни празници „Добро утро, град!“ Удовлетворени сме, че чрез осъществяването на тези дейности, библиотеката ще повиши привлекателността си пред своите потребители! Очакваме ви!

Ново в Библиотеката

С пълен кошер работливи пчели-роботи (Bee-Bot) се сдоби Градска библиотека „Пеньо Пенев“ по проект “ Генерация Код“ на Фондация „Глобални библиотеки-България“, по грант SBU80018GR0042 от Посолството на САЩ за осъществяване на дейности по програмиране. Освен шестте програмируеми пчелички, библиотеката получи и 10 цветни подложки от винил за работа с тях, всичко на обща стойност около 1000 лева.

Припомняме, че по същия проект Библиотеката разполага и с 10 роботчета „Финч“, които, заради активната ни работа по популяризиране на програмирането, вече са добре познати на учениците от града и общината.

Новата придобивка ще ни даде възможност да разширим възрастовите граници за обучения по програмиране и помогнем на децата и от детските градини и първокласниците да направят своите първи стъпки в придобиване на тези умения на бъдещето.

„На добър час“!

Екипът на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ честити Първият учебен ден на всички ученици и им пожелава „На добър час“!  Специално за първокласниците сме подготвили изненада – безплатна годишна регистрация, която може да бъде направена до края на месеца в Детски отдел.