„Вечер на думите“

При пълна зала, много приятни емоции и добро настроение премина „Вечерта на думите“, организирана от Градска библиотека „Пеньо Пенев“, Съюзът на преводачите в България и Народно читалище „Култура-2002“. Бяха представени стихосбирките на поета Демир Демирев и преводачката от арабски език Мая Ценова, а сърдечни думи за творчеството им сподели Емил Басат, литературен критик. Поетите получиха поздравления и отговориха искрено на многобройните въпроси на публиката. Над два часа гостите се наслаждаваха на този поетичен празник.

Още за събитието можете да прочетете тук

Скъпи приятели, щастливи сме да предложим на вашето внимание седмичното американско списание The New Yorker, което получаваме от началото на тази година. В него ще откриете журналистика, коментари, критика, есета, художествена литература, сатира, карикатури и поезия на английски език. Можете да го ползвате в Читалнята, както и останалите, над 40 заглавия, включени в годишният ни абонамент.

Гости на Свети Валентин

По повод празника Св. Валентин, ни гостуваха учениците от 5 клас, на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, кв. Черноконево. Децата се запознаха с тематични книги за тийнейджъри, с произхода и историята на празника, и характерните поздравителни картички, научиха три легенди за Св. Валентин, разгледаха варианти на валентинки, и си изработиха свои. Приятно ни изненадаха с цветя и подаръци.