Градска библиотека „Пеньо Пенев“ с нов директор

Социални мрежи

След спечелен конкурс, с нов директор вече е Градска библиотека „Пеньо Пенев” – Димитровград. Валентина Терзиева е висококвалифициран специалист в библиотечното дело. Тя изпълняваше временно длъжността директор на библиотеката, след пенсионирането на доскорошния Петко Каневски.
Валентина Терзиева е магистър по „Библиотечно-информационни науки и културна политика”“ в СУ „Св.Климент Охридски” във Философския факултет, катедра „Библиотечно-информационни науки”“, и настоящ докторант в УниБИТ.
Тя е и професионален бакалавър по „Книгоразпространение” и бакалавър по „Библиотечно-информационни дейности”. Работи в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – Димитровград от 14 години, завеждащ звено „Читалня за точни, приложни и хуманитарни науки“. В периода 2017-2020 г. е главен библиотекар.
Проявява интерес в областта на маркетинга и библиотечния мениджмънт, връзките с обществеността. Автор е на книгата „Очи към света – хроника на едно шестдесетилетие“, посветена на историята на библиотеката, нейната роля и значение за града. Владее английски език.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.