Тийнейджъри организират водна битка в библиотеката

Социални мрежи
Източник:  http://dgnews.eu/
Тийнейджъри организират водна битка в библиотеката
Поредица инициативи до края на лятото подготвя Тийнейджърския съвет към Градска библиотека „Пеньо Пенев” в Димитровград. Първата от тях е водна битка в лятната градина на библиотеката, която ще се проведе на 17 юли от 18 часа, съобщиха днес ученичките Ирина Митева, Деница Мандалова, Стояна Тошева и Калина Кръстева. Представителките на съвета днес работиха по подготовката на бъдещите прояви от лятната си програма. Те споделиха че тук се чувстват прекрасно и призоваха повече млади хора да се включат към съвета.

Днес момичетата изработваха първия плакат и лого на младежкото обединение, което засега е единствено по рода си. То е различен формат от познатите летни занимания за деца, които традиционно провежда библиотеката в града. Съветът привлича по-големи ученици, които обичат книгите и писаното слово, като целта да се организират различни извънкласни дейности любими за тяхната възраст.

Припомняме, че създаването на Тийнейджърския съвет към димитровградската библиотека стана факт през март тази година. Инициатор за създаването му бе ученичката Ивета Георгиева, която спечели конкурса за есе, организиран от книжовното средище на тема „Моята библиотека на бъдещето”. Младата димитровградчанка продължава да е основен двигател в работата на съвета, от който днес отсъстваше поради други ангажименти.

Лятната програма на тийнейджърите включва още лятно кино на 27 юли от 16 часа. Прожекцията ще е на филм, който е създаден на базата на издадена литературна творба. Момичетата ще предложат няколко филма от които техните връстници ще могат да избират чрез гласуване в социалните мрежи Facebook, Instagram и др. Страницата на съвета е Dimitrovgrad`s innovators.

Литературен клуб, Вечер на талантите, Клуб по писане, Арт ателие са други интересни прояви през юли и август.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.