Водна битка се вихри в лятната читалня на библиотеката

Социални мрежи
Източник: http://dgnews.eu/
Водна битка се вихри в лятната читалня на библиотеката

Жестока водна битка се вихри в лятната читалня на библиотека „Пеньо Пенев” в Димитровград. Десетки деца се включиха в първата проява от лятната програма на Тийнейджърския съвет, сформиран наскоро към книжовното средище. Повечето от малчуганите бяха дошли с лично въоръжение – водни пистолети и помпи. Отделно организаторите раздадоха близо 300 балона пълни с вода, които бяха разграбени от малки и големи.

За секунди лятната читалня се превърна в истинска мокра арена, след като водни бомби полетяха навсякъде. Част от малчуганите зареждаха пистолети директно от фонтана, което даде възможност за бърза ответна реакция. Много смях и приятни емоции предизвика инициативата, в която се включиха и гости от Любимец и Стара Загора.

Участниците бяха посрещнати от момичетата сформирали Тийнейджърския съвет – Ивета Георгиева, Ирина Митева, Деница Мандалова, Калина Кръстева и Стояна Тошева. В приветствието си те приканиха младежите да се включат и в другите им прояви, целта на които е да покажат, че библиотеката може да е забавно място за младите хора. Битката бе наблюдавана лично от директорът на библиотеката Петко Каневски, който тематично се бе сложил моряшка шапка.

Лятна програм на тийнсъвета включва 7 прояви, които ще се провеждат всеки вторник през юли и август. На 24 юли от 16 часа предстои лятно кино в читалнята. Филмите децата си избират сами чрез гласуване във фейсбук страницата на съвета Dimitrovgrad`s innovators. Любопитното е, че кинопродукцията трябва да е създадена на основа на книга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.