Пирати откриха съкровища в библиотеката, показаха най-ценно – знанието    

Социални мрежи

Специален пиратски Празник на буквите вдигнаха по повод изучаването на Буквара първокласниците от  І„д” клас на димитровградското ОУ „Алеко Константинов” с класен ръководител Боряна Петрова. На тържеството в Градска библиотека „Пеньо Пенев” присъстваха родители, пред които малките алековци показаха, че вече могат да четат и пишат правилно.

Децата бяха посрещнати от библиотекарите-пирати Светла Билярска и Златина Тодорова и се впуснаха в търсене на съкровища на въображаемия кораб. В забавни игри и състезания първокласниците решаваха кръстословици, съставиха думи от срички, образуваха букви от рециклирани материали, и показаха че най-ценното е знанието.

Със своето старание те си заслужиха много подаръци, сред които бе нова читанка и специално послание от библиотеката. Те бяха отличени със специални значки и получиха торбичка с перли, съответстващи на нивото им на четене и решаване на тестове през учебната година. Незабравимият празник завърши с музикални изпълнения и посещение в Детския отдел на библиотеката, за който учениците получиха лични читателски карти, за да откриват нови съкровища в книгите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.