Първи „а” клас на ОУ „Алеко Константинов” отбеляза с тържество изучаването на Буквара

Социални мрежи

Първокласниците от І„а” клас на димитровградското ОУ „Алеко Константинов” с класен ръководител Миглена Петрова отпразнуваха, че вече са грамотни в Градска библиотека „Пеньо Пенев”. Децата са изучили всички букви от Буквара и вече могат да четат и пишат правилно. На специално тържество, най-новите ни читатели получиха първите си грамоти, книжки и лични читателски карти за Детския отдел на библиотеката.

Преди да бъдат приети за поданици в Царството на буквите от библиотекарите-царици Светла Билярска и Златина Тодорова, малките алековци трябваше да покажат знаят ли цялата българска азбука. В различни забавни състезания и игри първокласниците демонстрираха отлично, че могат да четат и пишат правилно, попълват кръстословици, да подреждат думи от кубчета, да съставят букви от екоматериали и др.  

 

Образователната надпреварата премина с много емоции, смях и аплодисменти за победителите. За отличното си представяне и старание всяко дете получи корона със своята буква. Библиотеката зарадва малките гости с послания. В края на забавния час първокласниците направиха и първото си посещения в Детския отдел, където библиотекарите им обясниха правилата за заемане на книжки, показаха им детската читалня с макета на Димитровград и библиотечния хамстер Хари.   

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.