Първокласници от ОУ „Пенчо Славейков” честваха Празник на буквите в библиотеката

Социални мрежи

Празник на буквите честваха днес в Градска библиотека „Пеньо Пенев” първокласниците от първи „а”, „б” и „в” класове на ОУ „Пенчо Славейков”. Трите паралелки с класни ръководители Петя Йорданова, Маруся Димова и Галина Христова отбелязаха тържествено изучаването на всички букви от българската азбука. Празникът уважи и директорката на училището Мария Янева, която отличи децата с грамоти за тяхното старание и ученолюбие.

Първокласниците участваха в интерактивна приказка, водена от библиотекарите Светла Билярска и Златина Тодорова, които бяха в ролите на „черната” и „бялата” царици. Те препитваха първокласниците върху изученото от Буквара чрез забавни игри и състезания, в които славейковци се представиха блестящо. Всички показаха, че могат да четат и пишат правилно на български език като решаваха кръстословици, съставиха думи от срички, образуваха на думи от рециклирани материали и кубчета. Класните ръководители поздравиха своите възпитаници за отличното представяне и им пожелаха още по-големи успехи в знанието. Благодарности бяха отправени към учителите по целодневна организация на обучението в началните класове.

В края на образователната надпреварата всички бяха приети за поданици в Царството на буквите и получиха индивидуална читателска карта за библиотеката. Първокласниците направиха и първото си посещение в Детския отдел, където научиха за правилата при заемане на детска литература, разгледаха богатия фонд на библиотеката и макета на Димитровград, изработен от екоматериали. Празникът бе съпътстван и с много музика и танци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.