Алековци отпразнуваха, че са грамотни с рецитал и тържество в библиотеката

Социални мрежи

Първокласниците от І„г” клас на димитровградското ОУ „Алеко Константинов” с класен ръководител Николета Миронова отпразнуваха, че са изучили Буквара и вече са грамотни. На специално тържество в Градска библиотека „Пеньо Пенев” днес, децата изпълниха рецитал с български стихове, разкривайки силата на словото. Малките Алековци показаха, че отлично знаят азбуката и демонстрираха отлични способности да четат и пишат правилно на български език.

Децата трябваше да преминат през поредица забавни игри и състезания, в които да докажат знанията си от началото на учебната година. Водещи на празника бяха библиотекарите Светла Билярска и Златина Тодорова, които в ролите на царици препитваха първокласниците. Решаване на кръстословици, съставяне на думи от срички, образуване на думи от рециклирани материали и кубчета, бяха част от образователната надпреварата организирана за тях.

За отличното представяне и старание всеки получи корона със своята буква и специална грамота от класния си ръководител. Библиотеката зарадва гостите си с лични читателски карти, които превърнаха първокласниците в официални читатели на Детския ни отдел. В края на забавния час децата направиха и първата си разходка из отдела, където библиотекарите ги запознаха с правилата за заемане на книжки и им показаха детската читалня с макета на Димитровград.    

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.