Първи „в” клас от СУ „Любен Каравелов”: Вече сме грамотни!

Социални мрежи

Хвърчила с българската азбука полетяха в Градска библиотека „Пеньо Пенев” на днешния Празник на буквите. Така първокласниците от І„в” клас на димитровградското СУ „Любен Каравелов” категорично заявиха, че вече са грамотни. Децата вече са изучили Буквара и чрез забавни игри и състезания демонстрираха, че могат правилно да четат и пишат, да съставят думи от срички, да образуват букви с телата си, да решават кръстословици и др.

Хвърчилата със специални грамоти и книжки бяха подарък от класния ръководител Нели Станева и учителя Емилия Гочева, които поздравиха първокласниците за положените усилия в учението. Малчуганите напълно си ги заслужиха, след като пред своите родители показаха колко много знаят и как свободно и с лекота боравят с буквите в различните забавни игри и състезания. Каравеловци очароваха и библиотекарите Светла Билярска и Златина Тодорова, които бяха водещи на празника в ролите на „бялата” и на „черната” царици.

Подаръци на децата връчи и Библиотеката. Всеки първокласник бе зарадван със специално послание и с лична читателска карта, с която вече ще могат да заемат книжки от богатия фонд на Детския отдел. Празникът продължи с много песни, танци и специална торта, осигурена от родителите. Гостуването в Царството на буквите завърши с опознавателна разходка из библиотеката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.