Първокласници отпразнуваха изучаването на Буквара с дефиле на буквите в библиотеката

Социални мрежи

Първокласниците от І„б” клас на димитровградското СУ „Любен Каравелов” отпразнуваха с дефиле на буквите изучаването на Буквара. Празникът се състоя днес в Градска библиотека „Пеньо Пенев”, а децата демонстрираха чрез забавни игри и състезания, че знаят българската азбука, могат правилно да четат и пишат, да решават кръстословици, да съставят думи от срички, да образуват букви от рециклирана хартия и др.

Заслуга за грамотността на малчуганите имат най-вече техните учители Жулиета Ангелова и Мая Маринова, които поздравиха първокласниците. За тяхното старание и ученолюбие при изучаването на азбуката, те връчиха на всяко дете официална грамота и книжка.

Водещи на тържеството бяха библиотекарите Светла Билярска и Златина Тодорова. Като „бялата” и „черната” царици, те изпитаха децата по забавен начин върху българската азбука. Всички се представиха блестящо и получиха за награда корона с българска буква, с която участваха в дефилето. Коровани бяха и техните учители, които с много любов и търпение от началото на годината обучават своите възпитаници.

Библиотеката също зарадва със свои подаръци на децата. Всеки първокласник получи свитък със специално послание и лична читателска карта, с която вече може да посещават и заемат книжки от библиотеката.

Празникът завърши с много музика и специална торта, осигурена от родителския актив.  Първокласниците направиха и първото си посещение в Детския отдел, където ще се обслужват от библиотекарите. Децата останаха очаровани от голямото разнообразие на книжки и с интерес разгледаха макета на Димитровград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.