Празник на буквите в библиотеката чества І„а” клас на СУ „Любен Каравелов”

Социални мрежи

Празник на буквите честваха днес в Градска библиотека „Пеньо Пенев” първокласниците от І„а” клас на димитровградското СУ „Любен Каравелов”. Малчуганите вече са изучили целия Буквар и знаят да четат и пишат българската азбука, което е повод за празненство.

Децата пристигнаха в библиотеката със своите учители  Даниела Еремийска и Надка Йорданова и част от родителския актив. Тържеството премина със забавни игри, музика и състезания, подготвени от библиотекарите Светла Билярска и Златина Тодорова, които в ролите на „бялата” и „черната” царици, бяха водещи.

Учениците показаха отлични познания за българската азбука и демонстрираха умения да пишат и четат, да решават кръстословици, да съставят думи от срички, или от хартия за рециклиране др. За своето усърдие и ученолюбие всяко дете получи от класния си ръководител Даниела Еремийска специална грамота, а преподавателят по целодневно обучение Надка Йорданова им връчи първата им книжка.

Библиотеката също зарадва със свои подаръци на децата. Всеки първокласник получи свитък със специално послание и лична читателска карта, с която вече може да посещава и заема книжки от Детския отдел на библиотеката.

 

Празникът завърши с разходка из Детския отдел, където първокласниците разгледаха макета на Димитровград, а накрая имаше почерпка с торта, която бе изключително красива с формата си разтворена книга.   

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.