Социални мрежи

Заповядайте на премиерните прожекции на игралните късометражни филми „Изповед“ и „Три“ на 26 септември (четвъртък) 2024 г. от 17:30 часа в Градска библиотека „Пеньо Пенев“. Очаква Ви интересна среща-разговор с част от екипа създатели на филмите. Гостуват ни режисьорът на лентата „Изповед“ Дима Настева, актьорът Диан Ставрев и Иван Карастоянов, чиято е идеята за адаптацията на филмите за незрящи.

Късометражният филм „Изповед“ е с награди от международни фестивали за късометражно кино от три континента. Той е със специалното участие на доайена на великотърновския театър, актьорът Иван Митев, в ролята на Иван. Филмът е заснет в хасковските села Книжовник, Свирково и Жълти бряг. Част от снимките са реализирани в Университетска Първа МБАЛ София „Св. Йоан Кръстител“ ЕАД.

Режисьор, сценарист и оператор на късометражния филм „Три“ е Боян Таксиров, който е автор на визуалната композиция и на анимацията в лентата. Главната роля се изпълнява от Диан Ставрев.

Инициативата се осъществява по проект „Филмите – прозорец към един по-достъпен свят“, благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за нашето утре“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.