Епично пътешествие в науката направи учителя и посланик на библиотеката Мариела Николова

Социални мрежи

Началният учител от ОУ „Пенчо Славейков“ Мариела Николова, носител на приза „Посланик на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ за 2023 година“, представи проекта си „Научен компас: Епично пътешествие през време-пространството“. Той е реализиран през настоящата учебна година с учениците ѝ от четвърти клас, с подкрепата на родителите и библиотекари.

На 6 юни те присъстваха на открит урок, в който младата преподавателка, влезе в ролята на Мими Приключенска и представи как е реализиран проекта и какво са научили учениците при осъществяването му. Епичното пътешествие премина през научните дисциплини и области: физика, астрономия, геология, биология, исторически епохи, геология, география, велики изобретатели, учени, откриватели и др.

В рамките му нейните възпитаници са изработили презентации и сами са представяли наученото пред своите съученици, влизайки в ролята на учители. В края на всеки научен раздел се провеждала дискусия, в която четвъртокласниците обменяли знания и интересни факти от съответната област. Сред придобитите ценни умения от учениците по проекта е било търсенето, използването и анализирането на достоверна научна информация от енциклопедии, справочници и речници, налични във фонда на библиотеката.

За работата с научните книги и издания децата имали пълното съдействие на директора Валентина Терзиева и библиотекарите Мария Митева и Десислава Еленчева. За ползотворните взаимоотношения и сътрудничество те получиха благодарствени сертификати от началния учител Мариела Николова.     

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.