Мина Карагьозова представи „Пулсът на всемира“ с жест към жертвите от домашно насилие

Социални мрежи

Литературният критик Мина Карагьозова представи книгата си „Пулсът на всемира“ пред ценители на словото в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ снощи. Творческата вечер с хасковската писателка и поетеса бе открита с нейни стихове от седмокласничките Симона и Моника, доброволци към библиотеката.

Димитровградската поетеса Вили Ро запозна присъстващите с биографията и творчеството на Мина Карагьозова. Тя изтъкна безспорните ѝ достойнства на прозаик, публицист, литературен критик, преводач, общественик и учител, и множеството национални и международни отличия и награди, с които е удостоявана. „Със самобитната си чувствителност, начетеност и индивидуализъм, тя  по свой начин декодира езика и представя личностна интерпретация и съпреживяване на авторите до които се е докоснала.“, посочи Вили Ро.

Писателят Хубен Стефанов заяви, че Мина е фактор в културата, която с безспорния си талант оформя облика на хасковската литература.

Мина Карагоьзова прочете част от своите литературни откровения, включени в книгата ѝ „Пулсът на всемира“. В над 200 страници изданието съдържа споделения на авторката, отзиви за книги и хора, спонтанни несъглания и отражения. Рецензент и редактор на книгата е д-р Елена Алекова.

В края на вечерта авторката получи и сърдечни благодарности от Димитрина Тончева от Кризисния център за жертви от домашно насилие в Димитровград, за жеста си набраните средства от представянето на книгата да бъдат да дарени за нуждите на институцията.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.