Лятната програма на Библиотеката привлече над 800 деца

Социални мрежи

За поредна година, Градска библиотека „Пеньо Пенев“, проведе занимателна, образователна и наситена с творчески инициативи, лятна програма с деца. Тази година проявите на Детски отдел бяха именувани „Летни приключения в Библиотеката“ и се проведоха на два етапа. От 20 юни до 31 юли, малките ни приятели твориха в клуба „Магия от хартия с Мони и Мони“. С помощта на нашите доброволки, шестокласничките Симона и Моника, децата изработиха от хартия шапки, корони, картички, хвърчила, цветя, животинки и много други интересни неща. Участниците в първата част на лятната програма се запознаха с нови приказни герои от лятното кино, което библиотекарите подбраха специално за тях.

Разнообразните и полезни занимания продължиха и през месец август, който бе още по-наситен с прояви. Всеки ден малчуганите се впускаха в нови приключения, в които четяха любими приказки; опознаваха България и Димитровград с книги, моливи и бои; твориха с глина и 3D писалки; учиха за пожарната безопасност и за правилата на движението от истински професионалисти – димитровградските огнеборци и полицаи; разбраха как да търсят бързо и лесно информация в книги; играха любими настолни игри и имаха неповторими преживявания с очила за виртуална реалност. В „Приказният час на джаза“ приятелят на библиотеката – китаристът Димитър Русев ги запозна отблизо с различни музикални инструменти, на които децата успяха да посвирят.

Лятната програма на Библиотеката премина при голям интерес. В нея се включиха над 800 деца от Димитровград, страната и чужбина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.