Първокласниците от ОУ „Васил Левски” празнуваха в Царството на буквите

Социални мрежи

И първокласниците от ОУ „Васил Левски” станаха поданици на Царството на буквите в Димитровград. Днес с класния си ръководител Ваня Тенева малчуганите честваха своя Празник на буквите в Градска библиотека „Пеньо Пенев”.
Специално за малките гости библиотекарите Светла Билярска и Златина Тодорова, предрешени като „черната” и „бялата” царици, препитваха децата върху изучения Буквар. В много образователни игри, забавни състезания и танци първокласниците показаха, че знаят цялата българска азбука и вече могат да четат и пишат.

За своето старание всички получиха корона, след което децата изпълниха рецитал за всяка буква от българската азбука. Най-интересно за тях се оказа първото им посещение в Детския отдел на библиотеката, където те видяха голямото разнообразие от книжки, запознаха се с библиотечния хамстер Хари и разгледаха макета от екоматериали на Димитровград, направен от деца с помощта на библиотекарите.  Всички първокласници получиха първите си читателски карти за библиотеката и специално послание по повод празника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.