Учители и творци са удостоени с приза „Посланик на библиотеката”

Социални мрежи

За четвърта поредна година Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – Димитровград излъчи носители на приза „Посланик на библиотеката”. Отличието се връчва на дарители и приятели на просветно-културната институция, съмишленици и личности, които съдействат за нейното модернизиране и популяризирането на дейността ѝ. Посланици на библиотеката за 2021 година са:

Мария Шандуркова-Русева, поет и преводач. Дългогодишен дарител, сътрудник и приятел на Библиотеката. Тя е автор на 8 книги и на издадени 9 поетични сборника с нейни преводи от руски език.

Бистра Жекова, гимназиален учител в ПЕГ „Д-р Иван Богоров”-Димитровград – инициатор на различни инициативи за насърчаване на четенето сред учениците, дългогодишен партньор на Библиотеката в просветната й дейност.

Стела Иванова, начален учител в СУ „Любен Каравелов”-Димитровград – дългогодишен партньор на Библиотеката, инициатор на множество инициативи за популяризиране на четенето сред учениците.

Таня Ганева, учител в СУ „Любен Каравелов”-Димитровград – за висока отдаденост в насърчаване на грамотността и четенето сред учениците с различни съвместни инициативи на Библиотеката.  

Генка Славова, начален учител в ОУ „Пенчо Славейков” – Димитровград – за повишаване интереса на децата към четенето, проправяйки път в сърцата им към Библиотеката и книгите, инициатор на съвместни тематични събития. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.