Библиотеката набира за дигитализация архивни картички и снимки на Димитровград

Социални мрежи

По повод предстоящия Празник на Димитровград Градска библиотека „Пеньо Пенев“ стартира кампания по набиране на архивни картички или стари снимки на Димитровград, с цел същите да бъдат дигитализирани. Най-голямата книжовна и просветна институция в общината, приканва всеки, който разполага с архивни снимки и картички на знакови места и забележителности от града, да ги предостави на библиотеката, където ще бъдат сканирани, обработени и пригодени за дигитална среда.

След приключване на процеса по цифровизацията им, притежателите на предоставените материали ще могат да си ги получат обратно, а тези, които останат дарение за библиотеката, ще бъдат заведени във фонда и.

Дигитализацията ще даде възможност архивни материали от Димитровград да се разглеждат и в бъдеще, без опасност да бъдат безвъзвратно изгубени за поколенията.

Кампанията се организира по повод на предстоящата 74-а годишнина от създаването на Димитровград, която ще отбележим на 2 септември 2021 г.

Картичките и снимките може да се изпращат по пощата или да се донесат на място в библиотеката на адрес: Димитровград, ул. „Св. Климент Охридски“ №7,  всеки делничен ден от 8:30 ч. до 18:00 ч.

Повече информация може да получите на тел.: 0391 / 6 69 56.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.