Гроздан Христозов дари на библиотеката мемоарната си книга „Музиката и Радиото – моята Вселена”

Социални мрежи

Мемоарната книга „Музиката и Радиото – моята Вселена” на Гроздан Христозов получи като дарение Градска библиотека „Пеньо Пенев” – Димитровград. Авторът е бил 25 години ръководител на музикалните предавания в Българското национално радио, където работи над три десетилетия. Завършил е философия и музика.
Гроздан Христозов чувства село Раковски (днешен Димитровград) като свое родно място. Родителите му се заселват тук, когато той е едва на шест месеца. В Димитровград учи основно образование и първи прогимназиален клас. Тук прогимназиалното си образование завършва и по-големият му брат – проф. д-р Христо Христозов. Димитровград пък е родното място на по-малкия му брат – Николай Христозов, който е лауреат на националната литературна награда „Пеньо Пенев” за 1976 г.

„Със село Раковски (днешният Димитровград) ме свързват много прекрасни спомени, някои от които са намерили място в книгата. Това ме подтикна да ви я изпратя и се надявам, че ще я приемете като израз на моята дълбока връзка с Димитровград и незабравимите години, прекарани тук.
Приемете моите най-добри пожелания за непрестанен възход на Димитровград и за много успехи в работата ви”, пише в посланието си до библиотеката, дарителят.
Дарението на мемоарната книга „Музиката и Радиото – моята Вселена” на Гроздан Христозов бе предоставено на библиотеката от неговия племенник и наш приятел и колега – джазмена Димитър Русев – Мутата.   

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.