Проф. Кирил Топалов гостува в Градска библиотека „Пеньо Пенев“

Социални мрежи

Голям интерес предизвика гостуването на проф. Кирил Топалов в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ на 19 март. Българският писател, драматург, литературен историк, преводач и дипломат се срещна със свои почитатели, за да представи най-новите си книги. Срещата откри Даниела Колева от ОП „Детски и младежки център“, а автора и неговото творчество представи литераторът Катя Костадинова.

Професорът разказа интересни случки от своя професионален път, в който се преплитат наука и литература. Отговори на много въпроси, зададени му от публиката в залата. Сподели, че изпитва сантимент към Димитровград, предвид че оттук тръгва пътя му на драматург. Първата негова постановка „И есен идат щъркели“ е поставена от димитровградския театър „Апостол Карамитев“ през 1979 г. „Това ми даде кураж да продължа напред“, сподели той.

По време на сърдечния разговор проф. Кирил Топалов поощри младежката аудитория да чете повече книги, да подбира същественото и ценното от литературата и да учи повече чужди езици. В края на срещата той раздаде много автографи и благодари за топлото посрещане в библиотеката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.