Кметът на Димитровград чете приказки на малчугани в Маратона на четенето

Социални мрежи

Кметът на община Димитровград г-н Иво Димов се включи в инициативата на Библиотеката „В чудния свят на приказките”, която се провежда в рамките на Националния маратон на четенето. Днес градоначалникът чете любими приказки на малчуганите от детска градина № 4 – „Пролет” и градината в с. Черногорово. По желание на децата г-н Иво Димов прочете приказките „Трите прасенца” и „Рапунцел”, които малките гости изслушаха в захлас. По време на прочита малчуганите и кметът коментираха какви са поуките от народните приказки и ползите от четенето. Кметът сподели с децата, че негова любима приказка е тази за юнака Крали Марко от Родопа планина, който бил закрилник на слабите и бедните, но безпощаден към изедниците. Той пожела на децата бързо да се научат да четат, защото в книгите ги очакват много вълшебства и приключения. Дотогава тази задача се пада на родителите, подчерта кметът. В края на забавния час, той получи специална картичка от малчуганите за спомен от страхотното преживяване.

„За нас бе голяма чест и огромно удоволствие, че кметът на община Димитровград г-н Иво Димов ни прочете приказки. Благодарим за отделеното време!”, сподели директора на детската градина № 4 Тонка Александрова. Благодарности към кмета за участието в инициативата отправи и директора на Библиотеката г-жа Валентина Терзиева. Маратонът на четенето продължи с посещение в Детския отдел.

Богатата програма на Градска библиотека „Пеньо Пенев” за седемнадесетото издание на Националния маратон на четенето продължава до 23 април, Международния ден на книгата и авторското право. Инициативата на Българската библиотечно-информационна асоциация е ежегодна и цели насърчаване на четенето и повишаване и утвърждаване ролята на библиотеките в този процес. Насочена е както към детската аудитория, така и към по-големите читатели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.