Библиотеката представи книги с автографи на видни личности от фонда си

Социални мрежи

Градска библиотека „Пеньо Пенев” представи отбрани книги с автографи на видни личности от фонда си. Изложбата се организира по повод 74 години от създаването на Димитровград, в рамките на празниците на града.

Изложбата бе открита от директора на библиотеката Валентина Терзиева, а специални гости бяха заместник-кметът на Димитровград Яшо Минков и главният архитект на общината арх. Елисавета Георгиева. Събитието уважиха още дейци на културата от Димитровград.

„Вие домакините, сте една от институциите , с които се гордеем изключително много. Неоспорим е факта за многото награди, които е получавала Градска библиотека „Пеньо Пенев” – Димитровград и успешните проекти, които е изпълнила. Убеден съм, че и занапред ще ни радвате с подобни инициативи. Всички наши съграждани могат да се гордеят и да се докоснат до този фонд на библиотеката, който е част от нашата история и наследство. И да бъдем щастливи, че го опазваме и съхраняваме за бъдещите поколения”, заяви на откриването заместник-кметът Яшо Минков.

Експозицията бе представена от библиотекаря Лиляна Стоянова, която поясни че специално място в изложбата е отредено на книгите с автографи на лауреати на националната и международната литературни награди „Пеньо Пенев”, на носители на званието „Почетен гражданин на Димитровград”, както и на творци от общината.   Сред известните автори има двама президенти, бивши министри и величия от социалистическото минало, историци, академици, писатели и творци. В изложбата присъстват както български, така и чуждестранни личности, гостували на библиотеката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.