Седмокласници от ОУ „Ал. Константинов” проведоха открит урок по английски в библиотеката

Социални мрежи

Открит урок по английски език проведоха днес седмокласници от димитровградското ОУ „Ал. Константинов” в Детския отдел на Градска библиотека „Пеньо Пенев”. По инициатива на учителите Красимира Маркова и Галина Жечева, учениците четоха книги на езика на Шекспир в последния ден от „Маратона на четенето”, който съвпада със Световния ден на книгата и авторското право.

Алековци показаха отлични познания по езика и показаха какво е щафетно четене на английска детска литература. След това те се запознаха отблизо с различните отдели и читални на библиотеката. В обособената тийн зона в Заемната за възрастни, младите читатели се научиха да откриват литература по легенда, като най-голям интерес сред тях предизвикаха историческите и криминални романи.

Всички седмокласници, които досега нямаха регистрация в библиотеката, имаха възможността да го направят напълно безплатно. Останалите техни съученици, редовни наши читатели, успяха също безплатно да подновят регистрацията си за настоящата година.

Библиотекарите запознаха учениците с всички услуги, които предлага най-голямото книжовно, информационно и просветно средище в община Димитровград. Една от онлайн възможностите е „Моята библиотека” на ГБ „Пеньо Пенев”, която създава удобство на читателите от домашния си компютър да си запазват предпочитани книги или да презаписват вече заети такива. Важно нещо, което учениците научиха е, че връщането на всяка заета литература трябва да става в определения срок от един месец, за да може своевременно да е на разположение на всички читатели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.