Валентина Терзиева оглави библиотека в Димитровград до конкурс

Социални мрежи

Главният библиотекар Валентина Терзиева е назначена за временно изпълняващ длъжността директор на димитровградската библиотека „Пеньо Пенев” със заповед на кмета Иво Димов. Тя ще оглавява поста до провеждането на конкурс, след като в петък досегашният титуляр Петко Каневски излезе в пенсия.

Валентина Терзиева е професионален бакалавър по книгоразпространение и по Библиотечно-информационни дейности и магистър по Библиотечно-информационни науки и културна политика. Понастоящем е докторант по книгознание, бибиотекознание и библиография в УниБИТ.София.

Работи в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – Димитровград от 14 години. До момента бе главен библиотекар, завеждащ звено „Читалня за точни, приложни и хуманитарни науки“. Автор е на книгата „Очи към света – хроника на едно шестдесетилетие“, посветена на историята на библиотеката, нейната роля и значение за Димитровград. Проявява интерес в областта на маркетинга и библиотечния мениджмънт, връзките с обществеността.

„Изключителен професионалист, който обича работата си и благодарение на чиято помощ библиотеката успя да реализира редица проекти в последните години”, заяви за dgnews.eu кметът. Димов допълни, че в момента текат съгласувателни процедури с Министерството на културата по отношение на изискванията по провеждане на конкурсите за директори, както на бибилотеката, така и на Историческия музей в Димитровград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.