Димитровградската библиотека с нововъведение, ориентиращо по-добре читателите

Социални мрежи
Източник: http://www.dgnews.eu/
Димитровградската библиотека с нововъведение, ориентиращо по-добре читателите

Нови стикери, които да ориентират по-добре читателите за жанра на избраната от тях художествена литература, въвежда от днес в заемната за възрастни Градска библиотека „Пеньо Пенев” в Димитровград. Нововъведението е по примера на световните библиотеки, които се стремят да улеснят читателите в избора на литература. Необходимостта произтича от това, че не винаги заглавието или илюстрацията на корицата, са адекватни на съдържанието. Случва в резултат на това разминаване, взелите определени книги впоследствие да останат разочаровани.

За да избегне подобно неудобство, димитровградската библиотека вече ще отбелязва със стикери жанра на художествените книги. В заемната за възрастни са поставени табели с легенда на всеки стикер. Той ориентира читателя дали книгата е исторически или любовен роман, криминале и трилър, или подходяща за тийнеджйри или за дами, предпочитащи развлекателни четива.

В унисон с отпускарския и ваканционен сезон, от днес библиотеката обособи нова витринау, озаглавена „Компания на плажа”. Тя е разположена във фоайето, в нея читателите могат да намерят  развлекателни, приятни и леки четива, подходящи за отмора и почивка. Освен тях читателите могат да намерят и всичко от световната класика и разнообразие от жанрове в богатия фонд на библиотеката.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.