Социални мрежи

Имаме удоволствието да съобщим, че за втора поредна година Градска библиотека „Пеньо Пенев“ ще бъде домакин на безплатния подготвителен курс по програмиране за начинаещи „Programming Basics“, организиран от Софтуерния университет – гр. София. Той ще се проведе в продължение на 8 съботи, от 6 октомври до 24 ноември, в Читалнята на Библиотеката. В рамките на два месеца курсистите ще преминат през всички фундаментални теми в програмирането, като променливи, типове данни, условни конструкции, цикли и др. Курсът „Programming Basics“ дава начални умения по програмиране, необходими за всички технологични специалности в Софтуерния университет и завършва с практически изпит по програмиране (незадължителен), който е приемен в програмата по софтуерно инженерство на Софтуерния университет.
Той ще се проведе на 1 и 2 декември 2018 г. (онлайн).
Курсът е подходящ за всички с интереси към програмирането, не изисква предишен опит и не поставя възрастови ограничения. Желаещите могат да избират между две форми на обучение – присъствена или онлайн.

Кандидатстването за курса Programming Basics става онлайн, на сайта на Софтуерния университет: https://softuni.bg/apply и ще продължи до 27 септември.

Одобрените участници, които не са читатели на Библиотеката, следва да направят своята регистрация до започването на курса (или най-късно на 6 октомври) в Заемна за възрастни.

Радваме се, че чрез съвместното реализиране на тази прекрасна инициатива даваме шанс на нашите съграждани за по-добра реализация и правим крачка напред към решаването на много значими обществени проблеми – младежката безработица и безработицата като цяло, недостига на квалифицирани кадри и липсата на подобни обучения в малките населени места.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.