ГРАДСКА БИБЛИОТЕКА „ПЕНЬО ПЕНЕВ“ – БИБЛИОТЕКА НА ГОДИНАТА. СДОБИ СЕ И С ЦЕННА КНИГА-ПОДАРЪК

Социални мрежи

Източник: https://izvestnik.info/

Градска библиотека „Пеньо Пенев“ е носител на наградата Библиотека на годината за 2017 г. Отличието връчи Българската библиотечно-информационна асоциация. Това стана на официално откриване на Националната библиотечна седмица, състояло се в София на 15 май, когато бяха връчени и други библиотечни награди. Подробности дадоха днес директорът на димитровградската библиотека Петко Каневски и главният библиотекар Валентина Терзиева, която бе номинирана за библиотекар на годината.

През изминалата година проведохме около 60 значими събития, заяви Каневски. Подчерта, че наградата е голям успех и признание за Градска библиотека „Пеньо Пенев“. Допълни, че Валентина Терзиева има основна заслуга за това. Факт е, че тя бе сред петте номинирани за библиотекар на годината.

Освен ентусиазма, с който работим, смятам, че е правилен стратегическият ни подход да обхванем различните групи – от ученици до възрастни хора. Нашата дейност не е строго профилирана и това е нашият плюс пред останалите библиотеки. Работим, за да обхванем нуждите на всичките си потребители, сподели Валентина Терзиева.

След изложението, Каневски подари на кмета Иво Димов култова, както я определи, книга – „Образ и метафора“. В нея има илюстрации и статии на най-големите художници, поезия.

Книга, като подарък, получи и библиотеката, връчен от председателя на комисията по култура в ОбС Гроздан Грозев. „По следите на българските гарибалдийци“ е научен труд, получаван за първи път от българска библиотека. Книгата достигна до Димитровград благодарение на нашата съгражданка Веска Георгиева, която живее в Рим и е сред българите- спомоществователи за издаването й. Тя е много свързана с българската революционна история и ще е полезна за искащите да се занимават с тази тема. Теодор Тодоров, човекът изработил научния труд, работи в неделно училище във Ватикана и има достъп до архива. За първи път това издание влиза в България, подчерта Гроздан Гроздев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.