За Библиотека на 2017-а на национално ниво бе призната димитровградската

Социални мрежи
Източник: http://www.dgpazar.eu

Грамотата от Българската библиотечно-информационна асоциация е получена от Терзиева, номинирана за приза Библиотекар на годината
За Библиотека на изминалата 2017-а година  на национално ниво обявена бе димитровградската Градска библиотека „Пеньо Пенев“. Високото отличие бе присъдено по време на състояла се вчера в столицата официална церемония. Грамотата от Българската библиотечно-информационна асоциация е получена лично от Валентина Терзиева, номинирана по-рано тази седмица за приза Библиотекар на годината.
Като едно от водещите културни звена в Димитровград определи кметът Иво Димов награденото общинско културно-просветно средище. С нескрито задоволство от успеха на Градската библиотека, градоначалникът коментира, че в последните години тайно се е надявал вложените от администрацията усилия в подобряване на материалната база в комплекса на Библиотеката и Музея да доведе до разгръщане на техния потенциал. А с това – и за привличането на все по-голям интерес от страна на жителите на Димитровград и общината.
В тази връзка днес отчетено бе, че за последната година посещаемостта в Градската библиотека е нараснала с 4 000 души, достигайки до 23 756. Като читатели регистрирани са 1 000 пълнолетни граждани, други 700 са деца, отчете днес ВрИД директорът Петко Каневски. По думите му, в 65-годишната история на оглавяваната от него институция, това е единственото и най-високо отличие, което някога е присъждано. Като основен „виновник“ за успеха той посочи именно главния библиотекар Валентина Терзиева, на която се дължи успешното изпълнение на 90% от инициативите. Сред тях – различни по вид презентации, образователни инициативи, премиери на книги, представяне на арт-инсталации и т.н.
Снимка © www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.