Уникален Макет на Димитровград представя библиотеката на 30 август

Социални мрежи

Макет на Димитровград, изработен от деца и гости на града през лятната ваканция, ще представи Градска библиотека „Пеньо Пенев” на 30 август от 11:30 часа. Инициативата се провежда в рамките на празниците на Димитровград по повод 74 години от създаването на града.

Мащабният проект бе създаден от библиотекарите с помощта на деца и приятели на библиотеката. Макетът е изработен изцяло от рециклирани материали като хартия и пластмаса. Създателите му са се постарали в него да намерят място почти всички уникални сгради и забележителности, с които се гордеят димитровградчани. Сред тях е водната кула, сградата на общината, парк „Пеньо Пенев”, река Марица, централната градска част с колонадата на бул. „България”, площад „Поезия” и др.

В него могат да се видят още димитровградски големи предприятия , жп гарата, основните пътни артерии и дори част от успешно реализираните общински проекти с европейско финансиране. Изработеният макет на Димитровград прави и стъпка към бъдещето с изработен щит срещу ковид пандемията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.