Почит към Пеньо Пенев в Градската библиотека на Димитровград

Социални мрежи

Димитровградската библиотека отдава почит към своя патрон – поета Пеньо Пенев, с представяне на отбрани издания в навечерието на 91-ата годишнина от неговото рождение. Дните между 27 април и 7 май, които завинаги бележат трагичната загуба и рождението на Пеньо Пенев, отдаваме на неговото неповторимо творчество, с което огрява българската поезия и литература.

Специална витрина в Заемната за възрастни предлага на нашите читатели и гости да се потопят в света на Пеньо Пенев чрез най-новите издания с негови стихове, каквато е отпечатаната през 2020 г. от издателство „Захарий Стоянов” книга „Аз, глас и съвест на епохата”, с подбрани стихове на Пеньо Пенев и художествени произведения на неговия син – Владимир Пенев.

Представени са още книги за самия Пеньо Пенев от негови връстници, а също и  спомени, рецензии и анализи на писатели, които представят неговия талант, изгрял с устрема и мечтата за ново начало и преминал в непримирим дух. Заповядайте да се докоснете до литературното наследство, което поета остави на своите потомци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.