Гимназисти четоха ценни издания с любовна лирика в библиотеката

Социални мрежи

До вълшебството на любовната лирика се докоснаха ученици от клуб „Функционална грамотност” с ръководител Катя Атанасова от димитровградската ПМГ „Иван Вазов” в навечерието на 14 февруари – Деня на влюбените и Св.Валентин. В читалнята на Градска библиотека Пеньо Пенев” дванадесетокласниците разгледаха ценни сборници със стихове на известни български и чужди поети от фонда на библиотеката. Книгите се  съхраняват в заемна за възрастни, подръчен фонд и фонд „Ценни и редки издания”. Клубът е по занимания по интереси, като в случая младежите ги обединява словото в мерена реч.

От ученически клуб „Функционална грамотност” подариха на библиотеката електронна книга „Антология Любов”, изработена от Лилия Димова от 12а клас. В нея ученичката е съчетала по красив и интересен начин лирика с изображения, на подбрани стихове от известни съвременни български автори.

Гостите бяха изненадани от ВрИД директора на библиотеката Валентина Терзиева със свитъци, в които специално за тях бяха отбрани стихове за любовта на именити поети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.