Книга за Левски представя проф. Ивайло Христов в Димитровград

Социални мрежи

Източник: http://www.dgnews.eu/

Книга за Левски представя проф. Ивайло Христов в Димитровград

Книгата „Публичният образ на Васил Левски. Медийни полемики и обществени дебати“ ще представи идната сряда, 27 февруари, библиотеката в Димитровград. Гост на премиерата ще бъде автора на изследването проф. Ивайло Христов. Срещата ще се проведе от 17:30 часа в голямата читалня на библиотеката.

Книгата проследява посмъртната съдба на Апостола на свободата в българското национално съзнание. Изследването разкрива начина, по който се формира и променя представата за Левски, каква е ролята му в българската история, как различните епохи и идеологии четат наследството му и др. Авторът дава своя отговор на въпроса защо точно Левски концентрира всебългарска почит, а не други значими фигури в националния исторически пантеон като Ботев, Каравелов, Раковски, Стамболов и др.

Проф. Ивайло Христов е роден на 25 април 1970 г. Горна Оряховица. Завършил е българска филология в СУ „Св. Климент Охридски”. Започва научната си дейност в Института па литература към БАН, където през 2009 г. става старши научен сътрудник ІІ степен. През 2011 г. е избран за доцент по „История на журналистиката” и „Народопсихология” в УНСС, а през 2014 г. му е присъдена научната степен „доктор на науките”. Член е на Съюза на българските писатели и на Съюза на българските журналисти.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.