Над 200 книги дарение получи библиотеката в Димитровград

Социални мрежи
Източник: http://dgnews.eu/
Над 200 книги дарение получи библиотеката в Димитровград
 Над 200 нови книги получи като дарение димитровградската библиотека „Пеньо Пенев”. Четирите кашона с разнообразни заглавия от научна, историческа, художествена и други жанрове литература, е подарък от тримата академици Васил Сгурев, Васил Гюзелев и Георги Марков, и от Иван Гранитски и неговото издателство „Захарий Стоянов”. Четиримата гостуваха в Димитровград през миналата седмица на премиерата на последната книга на почетния гражданин на Димитровград акад. Васил Сгурев – „Курският сблъсък”.

„Част от дарените книги са изключително ценни издания. Изказвам признателност и благодарност за този жест и на четиримата”, сподели директорът на библиотеката Петко Каневски.

Припомняме, че това не е първото дарение, което библиотеката в Димитровград получава от българските именити учени. Най-голямото от тях преди време направи акад. Васил Гюзелев, който също е почетен гражданин на града. При гостуването си тук миналата седмица видният историк и изследовател на българското средновековие сподели: „Това бе паметна среща за мен. Чувствах сърцата на хората. Обичам този град, обичам неговите хора и те показаха, че имат отношение към всичко. Не само към историята, но и към личностите, които са отгледани в този град. Имам много приятели тук и за мен те са всичко”, сподели роденият в Димитровград учен.

От ръководството на библиотеката вече обмислят да направят и други кътове с дарения от академиците на Димитровград, които да останат за идните поколения. В момента всички дарени нови се вписват във фонда на библиотеката и в най-скоро време ще бъдат достъпни за читателите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.