Социални мрежи

Георги Тошев представи филм и книга за Стефан Данаилов

Източник: http://dgnews.eu
Георги Тошев представи филм и книга за Стефан Данаилов

Филмът „Монолог” и книгата „Романът на моя живот“, посветени на 75-годишнината на големия българския актьор Стефан Данаилов, представи пред димитровградчани авторът на творбите журналиста Георги Тошев. Премиерата на лентата и на романа се състоя в голямата читалня на библиотека „Пеньо Пенев” вчера.

Тошев откри събитието с признанието, че никога не е бил близък със семейството на проф. Стефан Данаилов и че дълго време е трябвало да чака неговото съгласие, за да запише неговата изповед. Тя е изповед на един мъдър, дълбок и много трошлив човек, в което се крие талантът и чувствителността на актьора, направил ни съпричастни на толкова много филмови герои и театрални роли, заяви Тошев.

Авторът на творбата сподели че филмът е един труден, болезнен процес, който преминава през смях, тишина и недоизказани думи. В книгата и филма Стефан Данаилов е до болка искрен, честен и открит. Той споделя свои съкровени неща и интимни подробности от своя живот. „Да си спомняш може да бъде проклятие, не само удоволствие”, коментира журналистът.

Присъстващите на творческата вечер можеха да си купят книгата за проф. Данаилов с личен автограф от него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.