Първокласници честваха Празник на буквите с учители и библиотекари

Социални мрежи

Празник на буквите проведоха днес за първокласниците от димитровградското СУ „Любен Каравелов”, класните ръководители Светла Минчева, Нели Бонева и Валентина Ангелова и библиотекарите на Градска библиотека „Пеньо Пенев”. По забавен начин с игри и интересни състезания, организирани от Светла Билярска и Златина Тодорова от Детския отдел на библиотеката, децата показаха наученото за буквите тази година.

Повод за провеждането на празника бе, че всички първокласници вече са изучили Буквара и знаят да пишат цялата българска азбука. Учениците показаха отлични познания за буквите и демонстрираха умения да съставят дълги думи от срички, да решават кръстословици, да съчетават различни думи от цветни кубчета или от хартия за рециклиране др.

На празника всички деца имаха възможност да разгледат интересни книжки и да научат повече за дейността на библиотеката, която се оказва „Царството на буквите” и за споделеното четене и опазване на книгите. Библиотекарите подариха на всяко дете лична читателска карта, която ги прави официално членове на Детския отдел на библиотеката, където вече ги очакваме.

Видео от забавните игри и състезания може да гледате в YouTube канала ни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.