Димитровградчани усъвършенстват говоримо английския си в „Езиково кафене”

Социални мрежи

Източник: http://www.dgnews.eu

Димитровградчани усъвършенстват говоримо английския си в „Езиково кафене”
 

Над десет димитровградчани се включиха в Езиковото кафене по финландски модел, което библиотека „Пеньо Пенев” откри за първи път вчера. Групата  се събра, за да упражнява и подобрява говоримо английски език в свободен разговор. Тя бе съставена от димитровградчани от различни възрасти и професии. Домакините се бяха подготвили  с чай, кафе и сладки, с които създадоха  приятна атмосфера за участниците.

Срещата символично откри главният библиотекар Валентина Терзиева, която сподели за целите на инициативата и как се е стигнало до нейното реализиране. „Добрите познания по граматика на чуждия език не са достатъчни в практиката. Много е важно да се отпуснеш и да говориш, без да изпитваш безпокойство дали е правилно. Целта на езиковото кафене е точно такава – да говорим на английски в непринудена атмосфера, за да преодолеем неувереността си и езиковата бариера”, сподели тя.

Първи се престраши 19-годишният Явор, който предложи на групата всички да представят себе си и разкажат за любимите си хобита. Ученикът сподели, че срещата е много полезна, защото дава възможност да учиш практически английски, който в ежедневието си не можеш да практикуваш често. След него в разговора се включиха и останалите участници в кафенето.

С практически съвети на групата помогна и Сара Фюзар, която е преподавател в Профилираната езикова гимназия „Д-р Ив. Богоров” в Димитровград. 22-годишната американка преподава в гимназията от началото на годината линия на програмата „Фулбрайт” на Фондация „Америка за България” за помощник-учители на английски език и образователен обмен. Тя ръководи и безплатния курс по езика за напреднали, който библиотеката организира тази година.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.