Десислава Илкова представи своя поезия и проза пред ученици от ПМГ

Социални мрежи

Срещата на чаровната писателка в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ с осмокласниците от „б“ и „в“ класове на ПМГ „Иван Вазов“, бе осъществена по проект „Библиотека за тийнейджъри 3: Поетичен лексикон.“ Десислава Илкова представи двете си поетични книги „Водопад от суети“ и „Жена“ и дебютния си роман „Кар(а) тепе – Пътят на Васила“.

Пред младата аудитория авторката сподели колко обича книгите и как се стигнало до написването на романа, базиран на действителни събития. „За мен писането е по-скоро хоби. Книгата е плод на дълги проучвания из моето родословие. Вдъхновиха ме няколко стари снимки и разказите на моята майка за една непозната за мен прапрабаба, готова да се бори срещу всичко, за да достигне до едничката радост в живота – рожбата“, разказа писателката.

В залата прозвучаха нейни стихове и песента „Лале ли си, зюмбюл ли си“, в изпълнение на димитровградския талант  Даяна Славова, също възпитаник на ПМГ. В края на срещата писателката раздаде автографи и подари книги на библиотеката и училището.

Десислава Илкова е магистър по Международни бизнес отношения. Родом е от Харманли, но от 2007 г. живее в София. Първият ѝ роман „Кар(а) тепе – Пътят на Васила“ излиза за първи път през 2022 г. и оттогава е преиздаван три пъти. Книгата разказва история за времето, в което честта и достойнството са над всичко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.